onsdag 28. januar 2009

Drømmen om en idé

Tenk om jeg kunne finne opp noe nytt, noe spennende, noe fantastisk! Noe som var så enestående og genialt at jeg ville tjene en formue, slik at hele verden ville lovprise min fantastiske oppfinnelse. Det hadde vert kult det!
Ikke det at jeg har noen fantatiske ideer liggende på lur. Det er bare den tanken om å tenke ut noe genialt som ingen andre har tenkt på før. Problemet er bare det at jeg sliter med orginaliteten. Sånn har det alltid vært, det oppdaget jeg som liten på leting etter et kreativt utløp. Hvis jeg skulle tegne eller male noe endte jeg alltid opp med å kopiere det sidemannen gjorde. Når jeg som ung og håpefull ville bli artist og skulle lage sanger, kom jeg fram til konklusjonen om at det rett å slett ikke var flere sanger igjenn å lage. Alle mulige sammensetninger av toner var allerede brukt.

Så det spørs vel om det blir noen fantastisk oppfinnelse på meg.

(Jeg er faktisk så lite kreativ at jeg ikke klarte å lage en illustrasjonstegning selv en gang, ble nødt til å stjele den fra en annen blogger: http://amoba5000.blogspot.com/)


Men kanskje min fantastiske idé ikke trenger å være en sånn idé. Min oppfinnelse kan jo være noe jeg har skrevet. En spennende idé som blir til en bra fortelling eller kanskje et helt fantasiunivers! Sånn som Narnia, Ringenes Herre og Harry Potter.


Det hadde vert helt fantastisk å kunne leve av å skrive, jeg kan vel nesten si at det er min store drøm. Bare de ordene der får tankene til å svirre.
Leve av å skrive!
Det høres helt fantastisk ut, jeg skulle virkelig ønske jeg hadde den muligheten. Da kan man bo hvor man vil, jobbe hvor man vil og dra på ferie når man vil. For en frihet! Det er klart at det er en mulighet for at jeg overglamoriserer dette yrket, for det er klart at det finnes noen ulemper, men det er jo umulig å unngå, sånn er det jo med alt.


For min del vil nok skriving forbli en hobby. For det er mange som er gode til å skrive, men det er få som er virkelig fantastiske!
Men drømmen om den fantastiske ideen vil nok alltid ligge glødende ett sted inni meg.

11 kommentarer:

 1. Her er det mange klassikere som venter på en løsning du kan gyve løs på!

  1) Trådløs skjøteledning. Ingen flere kranglevorende og snublefarlige kabler på golvet.

  2) Mikrobølgefryseren. Oppfinnelsen du ikke visste du savnet. Isbiter og kald hvitvin på et blunk. *ping!*

  3) Kondom på sprayboks. *pssjt!* og klar igjen. Slutt på pinlige øyeblikke og redsel for lange negler.

  4) Selvrensende og selvtømmende kulegrill. Mannens beste venn i sommerhalvåret.

  5) Duk som nøytraliserer rødvinsfarge. Ingen redsel for høye stettglass kombinert med gestikulerende promillearmer lenger.

  6) Slankende sjokolade. Et garantert økonomisk gullegg.

  Bare noen tips ...

  SvarSlett
 2. sv; hahaha så sant så sant.

  SvarSlett
 3. Oj mye bra ideer der stian! Likte spesielt den dere med mikrobølgefryseren! helt fantastisk! At ingen har tenkt på det før! Skal straks sette igang å mekke på en prototype!

  Men må nokk skuffe deg med spray on kondomen, den finnes allerede! er ikke noe stor skuksess fordi den er så usikker, men sjekk det ut her:

  http://gizmodo.com/gadgets/gadgets/sprayon-condom-from-liquid-rubber-to-sweet-love-in-mere-seconds-217933.php

  SvarSlett
 4. SÅ fin blogg, sjekk min og?

  SvarSlett
 5. Haha, du tenker likt som meg. Jeg vil bli rik og kjent på å finne opp noe, men hva faen da :p Skulle ønske jeg bare var en stor pulserende hjerne ;)

  SvarSlett
 6. Hahaha, sånn tenker jeg ofte også. Har selv drømt om å skape mitt eget univers i bokform, men er redd det hadde blitt en dårlig kopi av Harry Potter. Selv med et annet sted og tema, det er alt for lett å stjele fra andre uten å tenke over det engang. ^^

  Men lykke til :)

  SvarSlett
 7. Bra det er flere som tenker sånn som meg! Det er sant hvor skummelt lett det er å ubevist kopiere andre. Men hvor går egentlig grensen mellom å hente inspirasjon fra andre og å regelrett stjele?

  SvarSlett
 8. Haha, du får meg til å smile, og det liker jeg skal jeg si deg! Vel, det er bare sånn jeg er, man får ta det med en klype salt, så det ikke blir for mye :p

  SvarSlett
 9. sv: Glad du liker de^^Liker de jeg også,har blitt mitt lille prosjekt de søte små,det kommer flere;)

  SvarSlett
 10. Ja, tenk å leve av å skrive... Skulle ønske jeg var så genial som J.K. Rowling gitt...

  SvarSlett
 11. Sv: Takker for positiv tilbakemelding :)
  Tror faktisk at jeg må stjele malen din. Den var rett og slett genial :)

  SvarSlett