torsdag 22. januar 2009

Bloggfanatisme!

Jeg blogger ikke hver dag, og jeg har heller ingen intensjoner om å gjøre det. Mange skriker høyt om at hvis du har en blogg så er det veldig viktig at du legger ut nye poster så ofte som mulig, hvis ikke så vil du (ÆÆÆÆ! Krise!!), miste lesere!! Folk tar jo helt av! Så faktisk en fyr som hadde skrevet et langt innlegg om hva man skulle gjøre med bloggen når man dro på ferie! Herregud mann! Det er ikke verdens undergang om du forsvinner en stund og ikke får sjekka eller oppdatert bloggen på en hel uke! Jeg tror nok noen drar dette blogg greiene litt vell langt! Slapp av folkens, blogging skal jo liksom være en hobby, ikke hele livet ditt! Dra på ferie og kos dere. Bloggen overlever en uke uten dere!

En annen sykt irriterende side med dette hysteriet om at man absolutt må poste noe hver dag, er de tusentalls innlegg som folk poster om at de ikke har noe å skrive om. Herregud! Det må da være bedre å ikke poste noe, enn å poste om at du ikke har noe å poste om! Hvem er det som syns ett sånt innlegg er spennende å lese? Det aller verste tilfellet jeg har sett her var en helt ny blogg som jeg tilfeldigvis sveipet innom. Det aller første innlegget hun postet var et innlegg om at hun ikke hadde noe å skrive om! Jeg mener, hva faen! Hvorfor skaffer du deg en blogg da!?! Det tror jeg er et gjennomgående problem i bloggverden. Det at alt for mange som lager seg blogger uten å egentlig ha noen grunn til å ha en blogg. De har ingen ting å komme med, ingen ting de har på hjertet og ingen meninger de ønsker å dele med andre. De lager seg en blogg fordi alle andre har det. Jeg tror det er mye derfor blogging blir sett ned på av så mange.

Skjerpings folkens!

17 kommentarer:

 1. Er så sant som det er sagt!

  Selv blogger jeg heller ikke hver dag, og gjør egentlig det jeg kan for å ikke bli smittet av blogge-galskap, hvor et av symptomene er nettopp det du beskriver her: irrasjonell frykt for å miste lesere grunnet lav bloggaktivitet i forbindelse med ferier og lignende.

  Skummelt at denne galskapen sprer seg så raskt, og mange viser de første symptomene etter bare et par uker med blogging.

  Godt at det er flere enn meg da, som holder igjen og nekter å la galskapen få fotfeste.
  Fortsett med å ikke blogge hver dag! Hurra:)

  SvarSlett
 2. Jeg har veldig få lesere så jeg bryr meg fint lite om det der:P så enig i det du skriver:) Jeg blogger kun for min egen del og jeg blogger om det som skjer meg og alt jeg føler for å blogge om:) Og gir en lang faen i hvorvidt folk liker det eller ikke.

  SvarSlett
 3. Du har helt rett. Det kan fort bli hysteri og "bloggepress". Innlegg uten mening og kvalitet trenge vi ikke, men de bloggene vil nok dø ut av seg selv.

  SvarSlett
 4. så enig!! har man ikke noe å si, så la vær--- de som blogger hver dag om "ikke" no, mister fort lesere spør du meg. I allefall meg. Synes dessuten det er slitsomt å følge opp folks feeder/blogger om det spyttes ut noe nytt hele tiden. Jeg tror jeg er litt for bedagelig og liker litt ro over tinga jeg. Jeg skulle definitvt klart en ferie uten bloggverden!!

  SvarSlett
 5. Veldig enig, selv om jeg kjenner til problemstillingen litt. Blogging blir for noen (meg inkludert) som en slags hobby, og når man da gjerne bruker et par timer på å skrive hvert blogginnlegg (nettopp fordi saken engasjerer oss), så er det veldig hyggelig om noen ender opp med å lese innlegget.

  Samtidig er det kjedelig å miste noen av de hardt innarbeidede leserne bare fordi en skal bort en periode.

  Just my two cents :)

  SvarSlett
 6. Hahaha, jeg er dessverre avhengig av blogging. Heldigvis er det sjeldent noe problem å blogge hver dag, jeg finner som oftest noe å skrive om uten å tenke noe særlig :)

  SvarSlett
 7. haha!!:) du har jo egentlig rett..;)
  så er det jo opp til hver enkelt å mene hva som er verdigløst å skrive..;)
  å for noen så er det jo tydeligvis blitt "livet" om du skjønner:)

  takk for komentar forresten;)

  SvarSlett
 8. verdiløst heter det seff..:P

  SvarSlett
 9. Samuel: Enig med det, de fleste som blogger er jo selvfølgelig opptatt av at noen leser bloggen deres, men erlig talt, hvor fast er en leser hvis den slutter å lese etter en uke uten nye innlegg?

  JANNEKAKE: Har slitt med mild avhengighet til tider jeg også. De første dagene var jeg innom bloggen min flere ganger om dagen for å sjekke om noen hadde lest. Heldigvis roa seg ned nå :p

  Lita: Ja det er jo faktisk individuelt hvilke innlegg man ser på som verdiløse, men alle kan vell være enige om at innlegg av typen: "jeg har ikke noe å skrive om i dag". Er ganske ubrukelige?

  SvarSlett
 10. Lille nikon blir nok frisk snart,han virker jo men har litt ondt stakkar. Kommer mer gris og froskebilder nå;)

  SvarSlett
 11. SV: Hehe, takk for det! Og jeg er veldig enig. Blogg er ikke alt her i verden. Lov å ha et liv :)

  SvarSlett
 12. hehe.. DET har du rett i:)

  SvarSlett
 13. Blogging kan være passe avhengighetsdannende, og å ni-lese besøksstatistikker kan være farlige greier. Men som regel bruker det vel å roe seg litt ned når folk har holdt på ei stund tror jeg. Men veldig enig i at det er utrolig komisk med sånne "sorry for lite blogging" poster. Stort no-no spør du meg.

  SvarSlett
 14. Jeg er helt enig. Typene: "har ikke noe å skrive om", "jeg blogger for lite", og "jeg kjeder meg" er så fattige.
  Jeg har sluttet å unnskylde meg for lite blogging, blogging har blitt mer avslappet, og avslappet er bra. Kvalitet fremfor kvantitet. Må jo la bloggen utvikle seg :)

  Hyggelig å sende mail til personer.

  SvarSlett
 15. Takk for kommentar=D

  Er helt enig. Blogging skal jo være en fin hobby liksom; noe jeg gjør fordi jeg liker det, ikke en plikt som jeg må unnskylde meg for at jeg ikke har gjort. Av og til minner det meg litt om sånn katolsk 'confession'(åh, jernteppe, hva heter det på norsk?) "Forgive me father, for I have sinned. I have not been to cofession for two weeks now..."

  Synes sånt er skikkelig irriterende, men hva skal man si til dem? (Kjenner et par sånne bloggere irl...)

  SvarSlett
 16. Å det er så sykt irriterende når man ikke kommer på det ordet man leter etter. Regner med det var å skrifte du lette etter.

  Hva du bør si til dem? Jo, akkurat det du skrev her, blogging skal være gøy, ikke noe man føler at man må gjøre. Dessuten er det jo utrolig kjedelig for de som leser bloggen å høre på masse unnskyldninger om at man ikke har blogget fordi man måtte gå tur med bikkja eller no.

  SvarSlett