fredag 16. januar 2009

Carpe noctem

-Grip natten..

Et uttrykk som er kraftig undervurdert i forhold til sin verdenskjente storebror Carpe diem.
Men hvorfor skal man gripe dagen, når man kan gripe natten? Natten har alltid vært min yndlingstid på døgnet. Kanskje ikke så rart ettersom jeg kommer fra en familie med nattmennesker. Her er det helt normal å være oppe til langt på natt. Jeg kan høre fra rommet mitt at søsteren min er våken og jeg er sikker på at broren min også er det. Klokka er 02:21 og den siste timen har han og moren min holdt på med å sette sammen IKEA møbler, det er onsdag og allikevel er dette helt normalt hos oss. Det er jeg faktisk stolt av, vi er en familie av nattmennesker. Mennesker som ikke passer inn i A- menneskenes verden. De som er mer opptatt av nå, enn i morgen tidlig. Jeg kan lett sove til kl.15 uten at det gjør meg noe, dagen er ikke noe spennende uansett. Jeg får ikke dårlig samvittighet for å ha ”sovet bort” dagen, det er natta som er min.

Det er på natten hjernen min endelig begynner å fungere. Etter å ha gått rundt som en hjernedød zombie den ene halvdelen av dagen som jeg faktisk er våken, begynner det endelig å komme i gang litt omløp oppi skallen min og de første fornuftige tankene dukker endelig opp. Derfor er det stort sett på natta jeg skriver mest, mens jeg ligger i senga mi. Jeg sitter alltid på senga når jeg skriver, fordi det er noe jeg koser meg med å gjøre, ikke noe jeg må gjøre. Ting jeg må gjøre hører nemlig hjemme på skrivebordet, der men sitter fremoverbøyd på en hard kontorstol og har vondt i ryggen.

Natten er en fin tid, vinden kjennes svalere på huden, det er ingen skrikerunger utenfor vinduet mitt. Utenfor høres kun lyden av biler i det fjerne. Natta tilhører tenkerne. De stressede folkene med handsfree og stresskoffert sover nå. De er for stressa til å stoppe opp å ta seg tid til å tenke. De tilhører den typen mennesker som legger seg kl. 24 og er stressa for at de skal opp om syv timer. Hvis de mot all formodning skulle være litt lenger oppe, er det eneste de tenker på: ”Nå må jeg sove snart! Nå skal jeg opp om bare 6 timer og jeg har et viktig møte i morgen!”

Er det virkelig slik de vil at livet skal renne fra dem? Jeg tror mange glemmer å tenke på at vi faktisk bare lever en eneste gang. Men det er vel kanskje ikke så rart, de blir jo stresset bare av å skulle tenke på morgendagen. Vi nattmennesker ser kanskje helt jævelig ut om morgenen, men vi har vertfall hatt tid til å tenke på at neste morgen kanskje ikke kommer.Carpe noctem

14 kommentarer:

 1. Carpe noctem, JA! Jeg er og nattmenneske og hodet mitt funker best når det lir mot tidlig kveld. Også skjer jo alt det gøyeste på natten!

  SvarSlett
 2. sv: jeg kjøpte den på bokhandelen på skolen:)

  SvarSlett
 3. Ganske så enig der faktisk :P Eneste som er synd er at man jo faktisk MÅ på jobb eller skole tidlig på morgenen. Skulle vært tilrettelagt for nattmennesker :P Kjempefin header forresten :D

  SvarSlett
 4. SV:

  Det er notert! Takk for tipset!

  SvarSlett
 5. Lenge leve natten! Men ja det er fryktelig synd at man faktisk MÅ ting :(

  Sjekk ut facebook gruppa:
  http://www.facebook.com/event.php?eid=55525611109#/group.php?gid=106014170444

  SvarSlett
 6. Takk for kommentar. Og godt å se at det er noen som er enig. Hater det :P

  Jeg er oppe hele natten når jeg skal på skolen o får ikke sove, kan ligge til 4 om natten når jeg skal opp kl 7. Men har jeg fri, ja da kan jeg sovne kl 12 :) :P

  SvarSlett
 7. Veldig mange bra poenger og flott skrevet synes jeg!! Jeg er også et nattemenneske som driver og jobber med å ikke ha dårlig samvittighet for at jeg sover til 15....

  SvarSlett
 8. Bra! det er overhode ingen grunn for at man skal ha dårlig samvittighet fordi man sover lenge! Det er bare sånn vi nattmennesker er.

  Leste forresten i A magasinet i dag at til å med selveste Wenche Foss hevder at hun er et nattmenneske!

  SvarSlett
 9. natten er bra. dagen er for pyser.

  SvarSlett
 10. Herlig, så bra:) Natten er virkelig da man får leve, alt er finere om natten:) Måneskinn, lys i mørket:)

  SvarSlett
 11. Takk. Det er jeg som har skrevet alt ja.

  SvarSlett
 12. Jeg og kommer fra en nattefamilie som deg! Hehe, godt å høre at det er flere.
  Eneste som er så dumt er at alt er så A-basert. Hvis ikke, hadde jeg trivdes fint med å være våken hele natta. Hvis jeg vet at jeg skal grytidlig opp, nytter det ikke å sove åtte timer, da kan jeg ikke sove mer enn kanskje fire, for da kommer jeg meg ikke opp. Haha. Mammaen min er akkurat lik, hun sier det er typisk B-mennesker. :)

  SvarSlett
 13. Som om jeg skulle skrevet det selv. Koste meg med å lese dette!! Jobber med å skaffe meg en tatovering hvor det står "grip natten", omgitt av nattens mange rolige blåfarger, nede på leggen.

  SvarSlett