tirsdag 6. januar 2009

ENGLER OG DEMONER


Demoner representerer alt som er ondt, vertfall i følge kristen tro. Men vi vet jo alle at de er en gjeng med pripne kjipinger uansett. Man kan derfor si at demonene egentlig står for de indre drivkreftene i oss mennesker, dvs. alt som er gøy! Sex, dans, lyst, fråtsing. Og ikke minst, musikk! Med unntak av den som lovpriser gud, fordømmes all musikk av de som følger streng kristen tro. Rock er den mest forhatte av alle sjangere og da snakker vi om alt i fra Elvis sin Rock and roll til Hevyrock og Metal. Er det mulig å være så kjip!? Kan himmelen virkelig være et paradis hvis den eneste musikken som er å oppdrive stammer fra en salmebok? Kunne du virkelig tenkt deg å havne der? Du må forresten ikke glemme at Gud er en hissig type. Vi vet jo alle hva han gjorde mot egypterne, se bare for deg hva han kommer til å gjøre med palestinerne! Det kommer til å bli ett blodbad uten like, akkompagnert av salmesyngende engler. Høres ikke så veldig fristende ut, spør du meg.

Dessuten er det morsomt å merke seg forskjellene i framstillingen av disse to bitre fiendene Satan og Gud. For hvis man ser på avbildninger av de to erkerivalene, ser man ofte at Gud blir framstilt som en gammel og grå mann, mens djevelen derimot blir framstilt som en mørk og nesten litt sexy, med bulende muskler og alt.

Derfor vil jeg heller til helvete, der jeg kan kose meg med musikk og begå dødssynder dagen lang. Bedrive utukt (sex før ekteskapet), fråtse i god mat og drikke, være forfengelig og vie hele dager til ren skjær latskap. Kan det bli bedre? Spør jeg bare. ”Good girls go to heaven; bad girls go wherever they want”. Er det et, ikke fullt så gammelt, men utslitt ordtak som sier.

Utslitt og jævelig. Ja, men jeg liker det.
Jeg vil mye heller kunne dra dit jeg vil, istedenfor å bli sendt rett til himmels der livet fortoner seg som en eviglang søndagsskole. Kun avbrutt av vår herres uendelig raseri over alt og ingenting. Nei, da vil jeg heller se Satan rocke med guitar hero.


Valget virker ikke akkurat vanskelig. Hvorfor ville folk noen gang til himmelen?

2 kommentarer: