mandag 27. april 2009

Nattoget

Du sitter på toget og stirrer ut i lufta. Eller du later som du stirrer ut i lufta, egentlig sitter du og studerer menneskene som sitter rundt deg. Noen sover, noen leser, en ser på film på en pc, en trønderberte sitter og skravler hull i huet på typen sin. En annen sitter tilsynelatende og gjør det samme som deg; ser seg rundt og tyvlytter på samtaler.

Det der med tyvlytting har blitt mye lettere etter at de store hodetelefonene ble allemannseie. Alle regner automatisk med at du ikke hører en dritt, siden de antar at størrelsen på hodetelefonene er proporsjonal med volumet på musikken. De tror du sitter med musikk på full guffe og aner ikke at Ipoden din har lada ut for lenge siden, og at du bare sitter med de på fordi du liker den likgyldige ”forkledningen” de gir deg.

Har du lagt merke til hvor avslappede folk blir når de reiser kollektivt på kveldstid? Tåfisbefengte sko slenges av og sprer vondt lukt over seterad etter seterad. Tøffe ungdommer tar fram hjerteputer. Blazer-kledde foretningskvinner sover med stresskofferten på fanget og sikkelet hengende ut av kjeften.

Det er utrolig mye rare sovevaner der ute, så om du skulle være sånn som meg, som overhode ikke får sove på nattoget, anbefaler jeg deg å ta en tur nedover midtgangen. Underholdningsverdien av å smugkikke på de sovende er undervurdert! Du kommer til å bli overrasket over hvor mange som fortsatt sover med totten i munnen ;)

9 kommentarer:

 1. Stilleavdelingen på toget after dark er en voldsom ting. Ingen sover, men alle finner plutselig trangen til å snakke. Jeg har også vært så heldig og gjort meg bekjent med både 2 og 3 uteliggere gjennom togreise. Hurra for tog!

  SvarSlett
 2. hahaha! Ja jeg begynt faktisk å snakke med en fyr på toget en gang som ble hentet av politiet da toget kjørte inn på stasjonen i trondheim. :S

  SvarSlett
 3. haha, skal ta nattoget i natt så kanskje jeg ser noen artige sovevaner:P

  SvarSlett
 4. Jeg misliker tog/buss noe sinnsykt, bare av den grunn av at jeg misliker folk som stanker osv.. drikker øl og hoier.. blablabla.. Skål for bil. eller fly. Jepp!

  SvarSlett
 5. SV; Hmm, men selv om musikken er gratis er det ulovlig!

  SvarSlett
 6. Erukke fan av noen av videobloggene mine? VERO, DA. Nå må'ru gi deg!

  SvarSlett
 7. he he ja det er sant.. moro å sitte sånn å titte... hehe jeg gjør det hele tiden! mye moro å observere å høre på! :D

  SvarSlett
 8. Elsker nattog og nattbuss. Var hyppig gjenganger på de da jeg bodde i Oslo. Elsker alle de smarte knepene folk kommer opp med for å slippe å dele sete med noen:D

  SvarSlett