lørdag 18. april 2009

En gammel dame på rulleskøyter

En gammel dame på rulleskøyter kjørte forbi meg mens jeg rusla nedover gata i dag. Wow! Tenkte jeg, det der er jo helt vilt! For dette var en ordentlig gammel dame, sikkert i 70-årene ett sted, og her cruisa hun forbi meg på rollerblades! Det verste var at hun var god også. Noe så tøft!

Så akkurat der å da bestemte jeg meg for at sånn skal jeg bli når jeg blir gammel også. Hvem har sakt at man behøver å benke seg inn på et gamlehjem å sitte der å strikke og stirre i veggen. Rollerblades-dama er ikke den eneste av sitt slag, jeg har sett flere gamle mennesker den siste tiden som velger å gjøre noe helt annet enn det man forventer at folk på den alderen skal gjøre. Mange så kanskje ”popping grandpa” delta på Norske talenter. Her har vi en fyr som bestemmer seg for å kaste seg ut i noe helt nytt, og gjør det med stil. Jeg syns det er skikkelig tøft av han. Det er klart at det han driver med er ikke noe for alle på den alderen. Du må tross alt ha helsa til det også. Men jeg tror det handler mye om dette med å føle seg ung. Det er nok det som er nøkkelordet her. The popping grandpa kunne gjort det jeg tror mange andre gjør, nemlig å si: Nei, det er jeg for gammel til. Det tror jeg er det dummeste du kan si, for tror du at du er for gammel, så blir du for gammel også. Som det stod på russekortet mitt:

”Du slutter ikke å leke fordi du blir gammel, du blir gammel fordi du slutter å leke!”

Det er sikkert mange av deres gjevnaldrende som ser ned på disse sprøe gamlingene som prøver seg på sånne ”ungdomsaktiviteter”, men det beviser bare at man aldri blir for gammel til å gå sine egne veier. Go spreke gamlinger! :D

12 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Når du er 20, så er en 45 åring gammel, når du har passert 45 så forstår man at man aldri blir gammel..... Man er den samme som når man var 20, bare innpakkningen som blitt litt skrukkete. Jeg tror at når jeg en gang fyller 70, så er jeg den samme som jeg var som 45 åring. Jeg tror ikke det er de "gamle" som ser rart på "gamlinger" som gjør "rare ting", men kanskje de unge gjør det. Er du leken så er du leken hele livet tror jeg....
  (skriveleif i første innlegg så måtte slette det.)

  SvarSlett
 3. sv: hehe takk? de er kjempe god.

  SvarSlett
 4. Ja, det er akkurat det. Slike mennesker skaper stereotyper om andre mennesker i samme situasjon. Jeg som politisk aktiv i AUF opplever at eldre ikke tar meg seriøst fordi Natur og Ungdom, Sosialistisk Ungdom, Rød Ungdom og Unge Venstre har stemplet all politisk ungdom som radikale og ekstreme.

  SvarSlett
 5. hehe, tydligvis. kanskje det burde bli normalt å google seg selv?

  SvarSlett
 6. Når jeg blir gammel skal jeg begynne med fallskjermhopping!

  SvarSlett
 7. Skal bli formel-1 sjåfør i en alder av 92, da tenker jeg det blir bra...

  Og apropos, ja det er flott gamle folk gjør noe annet enn å strikke, og tenker utafor boksen :>

  SvarSlett
 8. Bra med fallskjermhopping og formel-1 kjøring! Personlig går jeg for å starte en karriære som rocke-stjerne i en alder av 76.

  SvarSlett
 9. sv: haha, det er fint å høre at 'Elg i reguleringa' faller i smak.

  Gamle folk som beholder det lekne i seg er absolutt de kuleste gamlingene. Når jeg blir gammel skal jeg være skikkelig hippie også skal jeg lære meg å skate og surfe :P

  SvarSlett
 10. Kjøre hippie som gamling ja, spenstig! Dra på gamlehjemmet kun for å snylte til seg spennende piller høres bra ut ;P

  Mye bra planer her nå! :D

  SvarSlett
 11. Alle kan lære av de virkelig store, Keith Richards, Åge osv!
  Det er kule gamlinger det!

  SvarSlett
 12. Har ingen bekymringer for å bli kjedelig gamling.

  Det er noe mange ser ut til å glemme: De som er gamle idag vokste opp i en helt annen tid, da dans på lokalet, tur i skogen og strikking var det ypperste innen underholdning (jada, satt litt på spissen).

  Det er ikke rart de kjeder seg, tenk alle de morsomme tingene man kan gjøre nærmest uavhengig av helse, som dagens gamle ikke har noe forhold til.

  Tenker det blir mye internett og spilling på meg når jeg når den alderen :)

  SvarSlett