mandag 29. juni 2009

Sommertid er konkurransetid

Så ligger du der da, på gresset og blotter deg i bikini foran alle naboene. Mens svetten spruter, i et desperat forsøk på å suge til deg så mange som mulig av de få solstrålene den norske sommeren har å by på. Du smører deg inn med et minimalt lag med solkrem, akkurat nok til at du ikke blir hudkreft-rød, mens du ligger der og håper på at du i det minste skal få en liten antydning til et skille. Selv om du vet at du mest sannsynlig ender opp med ett eller annet duste-skille etter hestehalen eller knytingen på bikinitoppen eller noe sånt.

Før var det en rettferdig konkurranse mellom oss som prøvde å bli brunest mulig i løpet av sommeren, i vertfall mellom oss som ikke dro til syden. De som gjorde det fikk konkurrere i sin egen klasse. Men konkurransen har endret seg siden jeg var ny i gamet. Da var det båtfolket som hadde den desidert største fordelen. De kunne bare ta en ”dag på fjorden” og så var brunfargen i boks. Vi andre lå misunnelige igjen på stranda omgitt av skrikerunger og måkebæsj. Det var urettferdig, det var juks.

Men nå er det ingen som kaller det for juks lengre, for dagens juksere har tatt i bruk helt andre og mer høyteknologiske virkemidler. Nå er det full biologisk krigføring på gang. De bruneste av de brune har ikke en gang vert ute i sola. Nå er det er spray-tan, barbiedop og først å fremst solarium som gjelder.

Dagens juksere legger seg inn i det som ser ut som en kombinasjon av et romskip og en likkiste. Ping! Så er brunfargen på plass, akkurat som i en stekeovn. Etterpå vandrer de ferdigstekte rundt, friske og opplagte med en uslåelig brunfarge. 20 minutter i ovnen er alt som skal til før de er brune og freshe og klar til å dra en tur på byen, mens vi andre er uttørka og utslitte etter å ha fått vår daglige dose med solstikk.

Dagen etter er det på’n igjen med solstikk før den norske sommeren slår inn for fullt med regnvær og det som hører med. Så sitter vi der da med en stusselig unnskyldning av en brunfarge som ikke syns allikevel under det klissvåte regntøyet. Da er det bare å glede seg til neste år, da konkurransen om hvem som er bruneste i landet her setter i gang igjen!

God sommer folkens!
8 kommentarer:

 1. Jeg ble litt uvel av det bildet øverst der gitt, usj...
  Den konkuransen er ikke så lett for oss som er redheads heller skal jeg si deg. Jeg pleier alltid si at jeg ble født hvit, så det er ålreit det.

  God sommer!

  SvarSlett
 2. sv: Litt lang er den nok ja, men jeg synes fortsatt at historien er veldig fin.. :)

  SvarSlett
 3. sv: nei jeg sa ikke at man måtte inngå alt som er vondt, men unngå å klag så pokkers mye som flaut mange i norge gjør i dag ;-)

  SvarSlett
 4. sv: sant, jeg legger heller ikke til folk jeg ikke kjenner. sletter folk også, hvis jeg starter å mislike dem :-p takk for kommentar ;-)

  SvarSlett
 5. Jeg ELSKER det bildet - så det for første gang ifjor eller tidligere i år, det er bare superdigg;P Og ellers har jeg kun én ting å si om å kickstarte når det gjelder kappløpet til brunfarge; betakarotén!
  Jeg har ikke prøvd det selv, men min überhvite lillesøster begynte å ta det for et par måneder siden, og hun er faen meg blitt BRUN!! Og hadde du vært vitne til hennes desperate, men likevel forgjeves solslikking oppover årene for å få litt farge, hadde du blitt like sjokket som meg over at hun nå ikke bare har blitt litt brun, men skikkelig farge, jo - FIN farge er det også! Det er slik at jeg selv er nødt til å prøve det, for kanskje det er håp for meg også?!

  og SV: Hihihi, klart det; må jo få litt slik oppfordringer innimellom også, kan ikke bare være politisk korrekt hele tiden - alle har godt av å gjenopprette kontakt med sin indre jævelunge;D Min ligger alltid rett under overflaten♥

  SvarSlett
 6. Så forresten kommentaren din nå på Regn- innlegget mitt, og du har så rett; det er LIKE mye sommer med regnbygene som er så typisk for sommertiden+tordenværet - jeg digger det:D Det kom endelig vann i dag, og det var SKJØNT!!

  SvarSlett
 7. Jeg blir faktisk brun bare det er meldt sol på værmeldingen jeg.
  Er heldig sånn...

  Ps. Dette er faktisk nesten ikke kødd en gang.

  SvarSlett
 8. Rebella: Er mulig det funker, men jeg er egentlig veldig skeptisk til alle former for "juks". Brunfargen skal det svettes for! :P Men gulerot inneholder også betakarot og det spiser jeg jo masse av uansett :)

  Teller: hehe jeg tviler ikke :)

  SvarSlett