torsdag 9. juli 2009

Soving - en hobby?

Hvorfor er ikke soving en ”godkjent” hobby? Hadde nylig en diskusjon med noen venner om hobbyer: Jeg sa det som det er, nemlig at soving er en av mine største hobbyer. Men så sjokkerende som det enn kan virke, fikk jeg høre at neida, soving er ikke en ordentlig hobby.

Så soving er altså ingen ”godkjent” hobby? Er disse meningene virkelige representative for opinionen? (Wow, store ord der ja, takk gud for stavekontroll!) Hva skal til for at noe kan regnes som en hobby? Jeg tilbringer store deler av dagen sovende i senga. Sover minst 2 timer middagskvil hver eneste dag. Hadde jeg brukt de to timene på å spille gitar hadde vel det kunnet regnes som en hobby. Hadde det ikke? Så hvorfor er ikke soving godkjent da? Greit, det er et godt argument at søvn er et behov alle har, men vil ikke all søvn utover det vanlige behovet da kunne regnes som en hobby? Altså jeg MÅ ikke sove middagskvil hver dag, men jeg gjør det fordi jeg liker det.

Er en hobby alt det du gjør som du ikke må? Du må vaske huset og du må jobbe, så det er ikke hobbyer, men ting du gjør fordi du har lyst, det er en hobby. Er ikke det en god definisjon? Du må lage mat hver dag, fordi du må spise, men du må ikke lage en tre retters middag, du kan bare slenge en pizza inn i ovnen. Folk sier jo at matlaging er en hobby, hvis det liksom skal være godkjent. Hvorfor skal ikke sovingen min være det da?

9 kommentarer:

 1. Hihi, godt spørsmål! :) Jeg elsker også å sove - har akkurat tatt meg en 2-3 timers lang middagslur! ;)

  SvarSlett
 2. ja, absolutt en plass verdt å dra til ! :) takk skal du ha. koselig å høre. skal sjekke gjennom bloggen din over helgen også. nå blir det festivalhelg på meg! god helg!

  SvarSlett
 3. Skjønner at du syns det er deilig å sove, men en hobby syns jeg ikke det er.
  Jeg har ikke noe svar på hvorfor, men sikkert fordi det er en nødvendighet, men også en nødvendighet man kan like... Men hvis noen har en hobby er det ofte et talent man utøver, feks. strikking, baking, lage smykker. Søvn utover de daglige timene vi faktisk trenger er som regel pga. lathet og for lite søvn til og begynne med... Skjønner? Hehe..

  SvarSlett
 4. Det er jo så deilig å sove! Sove burde definitivt vært klassifisert som en hobby! :P

  SvarSlett
 5. Herlig Martine og Embla, dere har skjønt det!


  Jorunn: Må si jeg ikke helt er enig i at jeg er så veldig lat, men lite søvn til å begynne med kan jeg nok kanskje gå med på ja. Er jo et nattmenneske, så det blir jo mange lange netter, selv når man skal opp tidlig dagen etterpå :P

  SvarSlett
 6. Hei :) Jeg ville bare si til deg at jeg fortsetter å skrive på begge bloggene, http://cheetah.blogg.no/ og www.thetingtings.blogg.no :D

  SvarSlett
 7. Soving er definitivt en hobby i min bok. Jeg har så lenge jeg kan huske, skrevet soving som en hobby, på ting man kan skrive hobbyer. Du vet skoledagbøler i barndommen, og sjekkesider på nett i ungdomen:)

  SvarSlett
 8. Da er det vedtatt, siden jeg liker å høre på fåtallet, vedtar jeg herved, med støtte fra 3 herlige lesere at soving definitivt er en hobby!

  Takk for støtten!

  SvarSlett
 9. Soving er hobby jeg praktiserer veldig mye.

  SvarSlett