tirsdag 19. mai 2009

Drit i fornuften, nyt livet!

Hvorfor må vi alltid gjøre ting vi ikke vil? Hvorfor lar vi dårlig samvittighet styre livene våre?

Da jeg var yngre trodde jeg at jo eldre jeg ble, dess mindre av de kjipe tingene måtte jeg gjøre, for jo eldre man ble, jo mer fikk man bestemme selv. Jeg pleide å se opp til de tøffe ungdommene som jeg trodde gjorde som de ville.

Nå som jeg er ”ungdom” selv, tenker jeg tilbake på barndommen og savner den tiden da jeg kunne bruke mesteparten av tiden min på det jeg ville. For selv da kunne jeg ikke gjøre akkurat det jeg ville. Forskjellen ligger vel i hvem det er som sier at jeg må gjøre disse forferdelig kjedlige tingene. Før var det mamma og pappa, nå er det samvittigheten min som gjøre det. Det betyr vel at foreldrene mine har oppdratt meg riktig, men for meg betyr det fortsatt at jeg ikke kan gjøre hva jeg vil. Tenk på hvor ufattelig stor del av livet vårt vi kaster bort på å gjøre ting vi ikke vil.

Hva slags menneske er dette, tenker du, som fortsatt gjør som foreldrene vil i en alder av 20år! Hva er disse tingene hun kaster bort livet sitt på? Jo, jeg snakker om ting vi alle kaster bort tiden vår på: Vaske huset, ta oppvasken, besøke gamle ensomme tanter, snakke med ”bekjente” vi kjenner igjen på gata, men ikke liker, lese kjedelig pensum osv.

Når du sitter der en mandagskveld bøyd over lekser eller pensumbøker er jeg sikker på at du kan tenke på minst et dusin andre ting du heller vil gjøre:
- Kline med kjæresten din
- Ha filmkveld med vennegjengen
- Sjekke trøkket på facebook
- Dra på byen
- Se på reprisen av My Name Is Earl eller Ylvis møter veggen.
- Spille Guitar Hero

Men her sitter du altså med hode begravd i pensumlitteratur, fordi du tenker på framtiden. Hvorfor er folk villig til å satse så mye på noe så usikkert som framtiden? Hvem har sagt at du får noen? Hvis du dør i morgen, kommer du til å angre på alt det kjedelige du kastet bort livet ditt på?

Livet er mer enn bare lek og moro, lærte de fleste av oss allerede da vi var ganske små. Men når livet kan være så ufattelig kort, hvorfor bruker da folk tiden sin på meningsløse sysler som å brette klær? Det er jo helt absurd! Snakk om meningsløst! For mange virker hverdagen som en eneste lang kjedelig vane, uten noe nevneverdig lys i enden av tunellen. Hva er galt med disse menneskene? Kom dere opp å gjøre noe!

Ja, jeg er en ekte idealistisk livsnyter. Hvis livet ikke er til for å nytes, hva skal det brukes til da?

17 kommentarer:

 1. Hehe, men det var jo så kjedelig :D
  Jeg elsker rosa så dette er veldig ''meg''

  SvarSlett
 2. Livet SKAL nytes, det er derfor jeg skal flytte til en øde øy med en kasse tjall, syke mengder whiskey, ei lita snelle og en hengekøye. Mjes..
  Sv; Mine paintskillz er ikke til å stusse av. Trenger lang trening før man blir like god.

  SvarSlett
 3. Nei, det som er saken, er den at hvis du ser på himmelen og du har lært at den er blå, og jeg har lært at den er blå, så ser vi begge den som blå. Men hva vet du om jeg ser blå som du egentlig ser rød? hvordan vet vi at vi ser det samme fordi vi sier det samme? det kan hende at gresset for meg er rosa (som du ser rosa for alt du vet). =0)

  SvarSlett
 4. Nei det ble ikke riktig.. mmm... hvordan skal jeg si dette på en enkel måte... forvirrer nesten meg selv her..

  oki. du og jeg ser på himmelen sammen. Og himmelen er blå. det har vi begge to lært. men da du og jeg lærte det behøvde vi ikke se blå likt. men vi har begge lært at det er blå. for det kan hende jeg ser blå som du ser rosa eller gul f.eks. men det vet jo ikke jeg fordi det er blå for meg, og det er blå for deg. det kan da hende at vi ikke ser samme farge likt...

  SvarSlett
 5. Må'kke du komme her å være så smart 'a!

  SvarSlett
 6. Haha, det skal ikke være lett :o

  SvarSlett
 7. Sv; Joda, skjønner.. Jeg skulle kanskje sett over det før jeg publiserte det :)

  SvarSlett
 8. ENIG.
  Jeg syns det er verre med samvittigheten, egentlig, enn med masende foreldre.

  SvarSlett
 9. Fremtiden er oppskrytt, gjør som meg og lev i nuet Vero! ;)

  SvarSlett
 10. ahh, nyte livet ja. Jeg er også en sånn livsnyter :) Men jeg er også ganske fornuftig til tider da. Tingene du skriver om gjør at jeg har lyst til å skrive også, bra jobba!

  SvarSlett
 11. Sv: Nei, det er ikke det jeg sier..
  Jens var i Spania på nasjonaldagen, for å skaffe seg velgere til valget. Han er en dårlig statsminister fordi han har holdt minimalt av de løfter han gav når han stilte til valg!

  SvarSlett
 12. Hehe, livet skal nytes, det er bare at det er litt vanskelig akkurat i eksamenstida... men etterpå, DA skal det nytes da!;)

  SvarSlett
 13. Hei kul blogg du hadde, takk for kommentaren på bloggen min =)

  SvarSlett
 14. Det verste er at man har utrolig mye større muligheter til å nyte livet som student enn som yrkesaktiv. Gidder ikke gå på forelesning hele semesteret? Oh well. Gidder ikke gå på jobb hele halvåret? Sparken. Det som er med eksamenstida er at det bare er ille hvis man har disponert tiden sin ufornuftig resten av semesteret.. Så nyt livet som student mens du kan, dessverre blir det mye verre når du kommer ut i faktisk jobb (men se på meg, en retur til skolebenken er ikke å forakte! :oD)

  SvarSlett
 15. Saregon: Haha ja fuck framtiden, la oss dra å ta en pils! :D

  Håvard: ÅÅÅ så kult at du blir inspirert av det jeg skriver. Det tar jeg som et kjempe kompliment. Takk!

  Plosiv: Det går jo ann å gjøre begge deler sammtidig. Sett deg ut i sola og kos deg med en is mens du leser til eksamen. Det går ann å få i pose og sekk! :D

  Psykolade: Sant, jeg syns studentlivet er fortreffelig. Jeg bruker 2 dager før eksamen på å spreng lese og så er det bare chilling resten av månden. Har funnet ut at jeg tror jeg skal satse på en karriære som evig student. Begynner sendt på dagen, men slutter tidlig. Det er jo drømme jobben! Er ikke så bra betalt da men :)

  SvarSlett
 16. Et tankevekkende innlegg!!!
  "Men her sitter du altså med hode begravd i pensumlitteratur, fordi du tenker på framtiden. Hvorfor er folk villig til å satse så mye på noe så usikkert som framtiden? Hvem har sagt at du får noen? Hvis du dør i morgen, kommer du til å angre på alt det kjedelige du kastet bort livet ditt på?"

  Du stiller noen spm som jeg tror vi bør stille oss selv jevnlig. Det er så fort å komme inn i den vanlige tralten.. samtidig som endel må gjøres for at ting faktisk må gå rundt? vasker vi ikke klær så blir vi gående nakne til slutt. eller rydder vi ikke så vil det til slutt blu unmulig å trå på gulvet osv. Jeg tror også at jegikke klarer å leve som hver dag er den siste fordi jeg er optimist. Jeg tror jeg skal leve lenge, jeg tror på fremtden og er såpass redd for å dø at jeg håper jeg skal få slippe liksom. Dermed føler man kanskje at man har litt bedre tid? Aner ikke jeg...

  Men er enig med du i at vi bør tenke over hva vi vil bruke tiden på, og ikke minst stoppe opp og nyte øyeblikk, små møter, berøring osv.. i stdet for å lukke alle sansene og tenke på imorra og dagen derpå. Ja rett og slett nyte livet som det heter

  SvarSlett