mandag 11. mai 2009

Yes you can!

Det er skrevet tonnevis med selvhjelpsbøker av folk som vil hjelpe deg, eller eventuelt bare tjene penger. Men forhåpentligvis er det nok mange av de som er skrevet med bakgrunn i et ønske om at også DU skal lykkes. Problemet er bare det at med alle disse bøkene med oppskrifter på suksess, hvorfor er ikke alle suksessfulle da?

Jeg tror problemet ligger i noe så enkelt som at det som funker for en person, ikke nødvendigvis funker for en annen. Vi er jo forskjellige eller hva? Noen opplever enorm suksess, mens andre sliter med å få til noe som helst. Akkurat som det finnes tusen forskjellige bøker som skal hjelpe deg med å bli god, finnes det også tusen måter å bli god på.

Suksess er noe alle er opptatt av, enten det er suksess på den sosiale fronten, i arbeidslivet eller suksess med en hobby. Vi har alle smakt den søte smaken av suksess og vi liker det. Vi vil ha mer, og det er her selvhjelpsbøkene kommer inn i bildet. Selv om det utgis flere titalls vert eneste år selger de som hakka møkk (noe mange av de også er). Hver eneste en av dem hevder å være den sikre veien å gå og de kan garantere suksess. Problemet er bare det at hadde det virkelig vert kun en vei til suksess, så hadde den forfatteren som klarte å finne den, tjent seg stein rik og det hadde aldri kommet noen flere selvhjelpsbøker igjen.

Det har enda ikke skjedd og kommer nok heller aldri til å gjøre det. Jeg tror nøkkelen til suksess er å finne den veien som fungerer for nettopp deg. Det finnes ingen universal motorvei som alle kan følge. Det handler om å gå sine egne veier. Det er kanskje ikke noe du har lyst til å innse, men du må finne ut av det selv. Det finnes ikke noe fasit på en enkel oppskrift som du kan lese deg til i en bok.

Egentlig er det ganske ironisk. Det heter jo faktisk selvhjelpsbøker og hva forteller det deg? Jo, at du må hjelpe deg selv og tenke sjæl!

12 kommentarer:

 1. Godt sagt! Ha en finfin uke :)

  SvarSlett
 2. SV: vell, jeg må nesten rådføre med vårherre før jeg gir deg et ko0nkret svar.

  SvarSlett
 3. Jeg er ikke akkurat en offentlig person, men... Ja... Det er uansett ikke sånn at alle kan like alle. Haha, når folk sier jeg ikke skal knekke sammen, ser jeg for meg selv som en pinne :P

  Haha, tørr humor <3

  Jeg har'e fint.

  SvarSlett
 4. Du har helt rett!
  Da jeg gikk i.. hmm, 5. klasse, pleide jeg å lese masse bøker om gutter og hvordan man skulle få kontakt med dem. Man kan vel si jeg var ganske "guttegal". Men jeg tror ikke de bøkene har hjulpet meg så mye :')

  Sv: Tusen takk for kommentar! :D

  SvarSlett
 5. Sv: Takk! :)
  Du har helt rett i det du skriver over, utrolig bra innlegg. Etter det jeg har lest på bloggen din så langt, liker jeg det du skriver. Jeg skal ta meg tid til å lese mer i morgen, virker som det er verdt det. :)

  SvarSlett
 6. Det synes jeg var god skrevet. Fint med sånne reflekterte, smarte blogginnlegg. :)

  SvarSlett
 7. svar; piecingen tok jeg der for det var et veddemål.
  så nå vet du det

  SvarSlett
 8. Oooh.. det og gått til henne på gata og lappa til henne mens jeg ropte "DU OG BLOGGEN DIN SUGER" hadde vært litt morsomt - ja. Men det hadde nok kun ført til 1000 kommentarer fra ivrige Wulff-h0es som syns jeg var søppel. Og det, det orker jeg ikke.

  SvarSlett
 9. Takk for hyggelige kommentarer.

  Plosiv: Liker å skrive "smarte" innlegg, det er mer enn nok tull der ute allerede :p

  SvarSlett