fredag 22. mai 2009

Streetart

Dette inlegget er en ren hyllest til streetart.

Jeg syns dette er en utrolig kul og vakker kunst form. Norge er faktsisk så heldige at vi har to utrolig flinke artiser innen denne sjangeren, nemlig Dolk og Pøbel. Diskusjonen rundt denne kunstformen har gått i så å si alle land, er det kunst eller er det hærverk?

Jeg tror den eneste grunnen til at dette kunne blitt kalt hærverk er at folk blander det med tagging, noe det overhode ikke er. Heldigvis har de fleste etterhvert insett dette og flere av streetart artistene blir i dag leid inn til forkjellige byer verden over for å pynte opp kjedelige fasader. Å hva er så galt med å ville gi folk litt farge i tilværelsen? Dessuten har mye av denne kunsten et budskap, noe som forhåpentligvis er med på å få folk til å stoppe opp å tenke. Noe som i seg selv er fantastisk.
Men nok om det, enjoy!
Jeg må bare avslutte med denne fantastisk kule videoen av en helt annen form for streetart. Rått!21 kommentarer:

 1. Streetart er et kjempefint kunstuttrykk!
  Jeg tar det som en selvfølge at du har reist rundt omkring og tatt disse bildene selv.

  SvarSlett
 2. Hehe, det er ikke noe dyr, det er venninnen min :D

  SvarSlett
 3. SV: vell kan til dels være enig, jeg synes da at Senja er det mest nydelige plassen under solen!

  SvarSlett
 4. Haha.. ja selvgølgelig har jeg det! Har reist land og strand rundt i flere tiår med eneste mål om å samle inn flest mulig streetart bilder. :P

  SvarSlett
 5. sv: Det er jo utrolig teit, men jeg er enig med deg, bedre å bli ferdig med den som fjortis, enn å drite seg loddrett ut som 18åring.

  SvarSlett
 6. Utrolig mye fin streetart rundt omkring, glad for at vi har noen som kan å pynte på kjedelige grå steinvegger osv... Få inn noen i regjering som vil bruke penger på å leie inn folk til å pynte opp det grå landet vårt, vi har verdens fineste natur, på tide å pynte litt på bymiljøet også!

  SvarSlett
 7. Jeg elsker streetart! En annen grunn til at det blir forvekslet med tagging, er at det ofte blir gjort på ulovlige steder!
  Digga den videoen!

  SV: Jeg liker også banan-twisten best!

  SvarSlett
 8. SV: KØDDER DU? Nå fikk du meg til å innse at livet ikke er verdt å leve før man er pensjonist!

  Utrolig fet kunst! Videoen er jo out of this world!

  SvarSlett
 9. Så mye tøft! kunne tenkt meg nr3 på husveggen, det hadde gjort seg.

  SvarSlett
 10. Street art er drit fett. Skal ta bilde av en trafoboks vi har i tønsberg, rett ved meg og legge det ut på bloggen. Kun i din ære.

  SvarSlett
 11. haha, bra bilder!
  sv; bra du likte ideen:)

  SvarSlett
 12. jeg. er. så. enig. Bare den fortauskanten, jeg kunne dødd for en sånn fortauskant (kke bokstavelig da, men du skjønner hva jeg mener). Det er vannvittig kult. Tagging derimot er som du sier, noe helt annet, og det finnes ikke fint i det hele tatt. så.

  SvarSlett
 13. Bra det er flere enn meg som digger streetart!
  Tagging er for drittunger, streetart er for kunstnere.

  Teiting: Kult! Gleder meg til å se det :)

  SvarSlett
 14. God kveld!
  Nå har jeg tatt meg tid til å anmelde din blogg, og anmeldelsen finner du på anmeldelse- siden på min blogg.

  Beklager at det tok så lang tid, håper du ble fornøyd!

  SvarSlett
 15. Haha, utrolig kule bilder! Dette har jeg faktisk aldri tenkt over før, men vet at det er utrolig mange flinke :) Er så dumt at "taggerne" skal ødelegge for dem om du skjønner hva jeg mener, da mange ikke vet at det er to forskjellige grupper og "dømmer" alle når de ser tagging, også de flinke. Det er så unødvendig at de ikke ser at de ødelegger for "sine egne".. x)

  SvarSlett
 16. Jeg digger streetart og diverse slikt. Det piffer opp byene med farger og former, og gudene vet hvilke ideer som svirrer oppe i hodet til kunstnerene.
  I Bergen har vi spesiellt 2 store vegger på et bygg der det er lovlig å tagge på. De er facinerende!

  SvarSlett
 17. Er litt fasinert av bildene jeg.. smashing magazine ( http://www.smashingmagazine.com/2008/09/14/tribute-to-graffiti-50-beautiful-graffiti-artworks/ ) hadde et innslag om slikt for ikke så veldig lenge siden. utrolig mye fint. Ta en titt hvis du har muligheten. :)

  SvarSlett
 18. Utrolig tøft! :p
  - www.malinengelien.blogg.no

  SvarSlett
 19. Dette her var jo vannvittig stilig tagging!! Men desverre så er det gjerne mye krusseduller og signaurer som blir sprayet på alt og ingenting (feks her i oslo) og det ser i grunnen ikke pent ut synes jeg. Hvordan få dem til å tegne noe ordenlig når de først er i gang??

  SvarSlett
 20. Takk for tipset Tronds! Der var det utrolig mye bra! Vil anbefale alle som likte bildene jeg viste over, å sjekke ut denne siden. It will blow you away! Helt utrolig!

  SvarSlett