onsdag 6. mai 2009

Hvem er din helt?

En helt kan være så mangt. Det kan være en som har oppnådd noe stort, en som er god i idrett, en som har overlevd noe tøft, en religiøs figur,en som har holdt ut, en som har gjort noe viktig, en som har fått til noe vanskelig, eller en som har kjempet for noen de var glad i eller kjempet for noe de trodde på.

Men det som er felles for alle helter, er at de inspirerer oss. Enten det er artister, skuespillere, politikere, noen i familien din, idrettsutøvere, aktivister eller Mor Theresa. De fleste har en helt, alle er kanskje ikke så bevisste på det, men helter/ heltinner er ikke bare noe fjortisberter har. Å ha en helt betyr ikke nødvendigvis at man vet alt om personen og har plakater av han/henne hengende over hele soverommet sitt. Et raskt søk på google kan fortelle om en rekke ulike helter og forbilder: Brannmenn, Barak Obama, Regine Stokke, Angelina Jolie, Knut Storberge, Bono, Jesus, paven og uendelig mange fler.

Noen forbilder er bra og andre er dårlige. Kjendiser med utagerende oppførsel får ofte høre at de må tenke på fansen. Huske på at de er rollemodeller for mange. ”Whit great power comes great responsibility.” Som det blir sakt i Spiderman.

Men dessverre er det nå en gang sånn at mange ser opp til dårlige rollemodeller. Mange foreldre ble forferdet da de fikk høre at barna deres beundret og så opp til kjendiser som Eminem. Men det er viktig å husk på at vi beundrer folk fordi de inspirerer oss. Hva tror du de ungdommene beundret med Eminem? Dop misbruket og banningen? Eller hans evne til å kjempe tilbake og reise seg etter en tøff oppvekst? Det var sikkert en del som beundret han fordi han var tøff og hadde respekt, men det var nok flere som beundret han for hans styrke og overlevelsesevne.
Selv må jeg si at Bob Dylan er en av mine helter. Ikke fordi han er en samfunnets beste borgere, med sin lange fartstid som rusmisbruker og alkoholiker, men fordi musikken og tekstene hans inspirerer meg. Jeg driter i om han er kristen eller narkis, det er musikeren og låtskriveren Dylan som er min helt, ikke nødvendigvis personen.

Vi lar oss alle inspirere, hvem er din helt?

24 kommentarer:

 1. Først så vil jeg egentlig bare si at du har en utrolig bra blogg som jeg er en ivrig følger av. Jeg har egentlig ikke noen helt, aldri hatt det heller. Jeg har aldri hørt om noen eller truffet noen som på en måte tilfredstiller forventningene mine. Men selvfølgeig er det mennesker jeg beundrer for alt de har gått gjennom og slik.

  SvarSlett
 2. Mammaen til kjæresten min er min helt. Hun er en fantastisk person som står skikkelig på for familien!Hun er bestandig glad og hjelpsom. Hun er alt min egen mor ikke er og jeg håper jeg kommer til å være i livet til både kjæresten min og familien hans lenge!Jeg og liker bloggen din forresten,har følgt deg siden starten:)

  SvarSlett
 3. Veldig bra skrevet. Har lest gjennom hele bloggen din nå, og må si at jeg liker den veldig godt. :)

  Det er flere mennesker jeg ser opp til og lar meg inspirere av. Ikke bare "stjernene", men også bl.a. storesøster og venner. :)

  SvarSlett
 4. uh, fin post!

  jeg hadde en rådgiver på skolen engang med en enorm stå-på vilje og omsorg for andre, for absolutt alle - jeg tror hun forble en slags helt. Vi har fortsatt kontakt, hun kjempet seg nylig gjennom kreft, men har fortsatt den samme evnen til å sette andre foran seg selv. helt utrolig beundringsverdig.

  SvarSlett
 5. Mamma er min helt :) Hun er selvstendig, kreativ, gir gode råd, gjør akkurat det hun liker og vil, er målrettet, også snur hun alltid om på problemer slik at man heller ser løsninger :)

  SvarSlett
 6. Tusen takk for fine kommentarer. Ekstra gøy å høre fra mine faste lesere. Sånnt blir man i godt humør av! Liker å høre fra leserene mine :D

  Selv har jeg 3 helter:
  Bestefar:
  Fordi han er så klok. Han sitter inne med utrolig mye kunnskap og han har så utrolig mange erfaringer å fortelle om. Dessuten er han den perfekte bestefaren på alle måter.

  Bob Dylan:
  Som jeg skrev i inlegget, fordi han er en fantastisk musiker og låtskriver. Musikken hans griper meg virkelig og tekstene er utrolig inspirerende.

  Nelson Mandela:
  Fordi han virker som en utrolig klok og sterk man som har vert gjennom mye, men som også har oppnådd mye og kjempet for det han trodde på.

  SvarSlett
 7. sv; Er det to ting jeg ikke vil ha er det penger og makt, så for mitt eget individ; Nei, jeg hadde ikke digga det:)

  SvarSlett
 8. SV. Takk for kommentar :)
  Ja, FanThomas var fantastisk morsomt :D Gleder meg til i morra nå jeg ^__^

  SvarSlett
 9. Hei blumen! min helt er Maverick i Top Gun! Beste filmen ever;)
  Håper alt går bra med deg på lillehammer:)

  SvarSlett
 10. Min helt? Ghandi og Solskjær<3

  SvarSlett
 11. Hei du :)

  Takker for tilbakemelding på siden min her: http://skogtrollet.com/2009/01/03/skogtrollets-f%C3%B8rst-post-om-det-%C3%B8delagte-internett/

  Så du syns designet på siden ikke er pent nok? Jeg er litt enig, vurderer å skifte wordpress theme.

  Skal nå gå igang med å skrive en liten tekst om hva xss er også, siden du poengerte det :)

  SvarSlett
 12. SV: Takk for kommentar^^, Kanskje jeg skriver om hva jeg tror på en gang.. Må bare sette av god tid x)

  Har bare lest 1 innlegg på bloggen din, men jeg liker den allrede! Du skriver bra og om ting som er interessant ;)

  Min helt... Jeg vet ikke om jeg har noen som er veldig "helter" for meg, men det er jo noen folk som jeg ser opp til ;)

  SvarSlett
 13. SV: Takk for hyggelig kommentar :)


  Min helt er nok kjæresten min som klarer å snu de verste dagene helt om! Men om jeg skal være litt mer overfladisk enn det må jeg svare Kate Moss, rett og slett fordi hun fortsetter å gjøre den gode jobben hun gjør til tross for blodslaktinga i media!

  SvarSlett
 14. Regine, Regine, Regine :D

  SvarSlett
 15. Syns et hundeliv virker herlig:) Spise, sove og gå på do. Haha:p

  SvarSlett
 16. Djengis Khan er min helt :)

  SvarSlett
 17. Bra innlegg!
  Enig i Bob Dylan, han har fantastisk musikk. Jeg vet ikke helt om jeg har noe virkelig forbilde, men artistene jeg liker er ihvertfall en stor inspirasjon :)

  SvarSlett
 18. Jeg har alltid synes det er imponerende hvordan han samlet Mongolerne og erobret halve verden. For en leder! Jeg har lest noen bøker om han, for jeg hadde skoleprosjekt om han. Også har jeg sett filmen MONGOL. Den anbefales absolutt. :)

  SvarSlett
 19. Beste blogginnlegg hittil=)

  SvarSlett
 20. Browse Around These Guys

  Here is my web-site :: attorney lead generation
  my web site :: lawyer leads

  SvarSlett
 21. Search engine marketing Suggestions for Online Business

  Stop by my website ... attorney leads
  Look at my web blog :: leads for lawyers

  SvarSlett
 22. I know this web site presents quality based posts and additional
  data, is there any other website which presents these kinds of
  things in quality?

  Here is my homepage ... kids plastic table and chairs furniture

  SvarSlett
 23. I'm not sure where you're getting your information,
  but good topic. I needs to spend some time learning much
  more or understanding more. Thanks for wonderful info I was looking for
  this info for my mission.

  Here is my weblog; garbage disposal troubleshooting

  SvarSlett
 24. I do agree with all of the ideas you've offered on your post. They are really convincing and can definitely work. Nonetheless, the posts are too brief for newbies. May just you please extend them a bit from next time? Thanks for the post.

  my web site; exercise ball workouts

  SvarSlett