onsdag 4. mars 2009

Rånere

Jeg fikk en forespørsel av en av mine to (offisielle) faste lesere. Forhåpentligvis finnes det flere av dere som følger med på bloggen min enn diss to, men det er altså kun 2 offisielle blogger-følgere. Det er ikke så mange, men jeg er veldig glad i de to jeg faktisk har. Så når en av dem først kommer med et ønske, så skal jeg vertfall oppfylle det! Han ville nemlig at jeg skulle skrive et innlegg om rånere, så her kommer det:


Rånere
Dette er en underart av den såkalte nordmannen. Denne rasen finnes med ulik bestanddel over hele Norge og i grensetraktene i Sverige. Dette er en fascinerende art som lett kan kjennes igjen på avstand da parringsropende deres er særdeles høylytte. Hannen kjøper seg en bil, som er selve grunnpilaren i hannens forsøk på å tiltrekke seg en hun han kan parre seg med. (Det må her legges til at det kan forekomme sjeldne tilfeller der også råne-hunner går til anskaffelse av biler, deres formål med denne oppførselen er foreløpig uvisst)

Når bilen er kjøpt gjelder det å gjøre mest mulig for å få den til å skille seg ut, ikke bare fra andre biler for å signalisere at bilen tilhører en råner, men også for å skille seg ut fra andre rånere. Her finnes det en rekke muligheter. Hannen kan forsøke å tiltrekke seg hunnen gjennom lukt (wonderbaum), lyd (feite eksospotter/store høytalere), farge og form (spoilere/felger). Ofte benyttes en kombinasjon av disse tiltakene.

Når bilen er i orden gjelder det å vise fram det man har (lignende atferd kan vi også spore hos påfuglen). For å vise seg fram pleier rånerene og kjøre fram og tilbake på en utvalgt og velegnet ”stripe”. Dersom man skulle ønske å observere denne stadig voksende arten på nært hold, i deres naturlige miljø, gjelder det å finne den lokale rånestripa, der de ikke skulle være spesielt vanskelig å oppdage. Nøkkelord her er bensinstasjon og hovedgate/ handlegate. Rånerene er med få unntak
fredelige og du kan trygt nærme deg dem. Vil du forsøke å komme i kontakt med dem kan det lønne seg å være oppdatert på Biltemas sortiment eller FRPs holdninger til de siste nyhetssakene.

Da gjenstår det bare å si lykke til på rånejakt og husk at rånerne dessverre fortsatt at fredet, så la hagla bli liggende igjen hjemme folkens!

11 kommentarer:

 1. Hoi hoi, digg innlegg!

  Og angående den kvinnelige delen av rånemiljøet, det er lite som er mer sexy enn en jente som er pen, har en fin bil, og kan litt om den, annet enn "den er rosa lol :D"

  Og de greiene i Notodden er lett forståelig (for oss av arten), de ødelegger jo vårt naturlige habitat!

  Uansett, kult innlegg, veldig on-the-ball, og treffer for det meste spikeren på hodet ;)

  Og som vi alle vet, bilen er mektigere enn hagla!

  -Arvingen til rånetrona skyter, og scorer!

  Peace :>

  SvarSlett
 2. haha ja, jeg vil gjerne takke deg for den fantastiske muligheten jeg har hatt til å studere denne arten takket være deg. Hadde det ikke vert for deg, selve rånekongen, hadde jeg ikke klart å fulleføre min doktorgrad om råning. :P

  SvarSlett
 3. ROFL! Nå kan jeg legge meg med et smil om munnen..

  Og for å si det sånn.. Min kjæreste rullet inn i mitt liv i en lilla Micra.. Men det er jo aldri for sent å dekorere den med en Wonderbaum, håper jeg da.

  SvarSlett
 4. Sv. Nei, det gjør ikke jeg heller, men dessverre er det for mange som gjør nettopp det.

  At rånere sympatiserer med FrP sier jo veldig mye om dem egentlig.

  SvarSlett
 5. I min hjemby er "stripa" utenfor Domus, et tragisk kjøpesenter som også kan forveksles med et gamlehjem. Der står de på rekke og rad med sine flotte volvoer, og musikken dunker så høyt at bildørene nesten faller av. Jeg vet ikke om det finnes noe som er mer harry, men det er nå min mening ;)
  Jeg er forresten en av dine FIRE offisielle følgere gjennom Bloglovin`, og har i tillegg linket til din blogg på min blogg. Så nå vet du det :)

  SvarSlett
 6. SV: Jeg var tre uker på utveksling i sommer i Hellas, det var fantastisk. Det fungerte nesten som en språkreise, bare vi slapp hele skole opplegger. Jeg vil virkelig dra, så satser på å søke :) er bare tingen at livet mitt om 1,3 år kan være forskjellig ffra det det er nå liksom.
  Menmen, hvor skal du og va skal du studere?

  SvarSlett
 7. sv: Nå mente jeg ikke i forhold til bloggen heller da men. Har "mistet" den i forhold til alt som har med skriving og gjøre.

  SvarSlett
 8. Jo, når man snakker om hverdagsblogger som skriver om hver minste ting man gjør. Det innlegget jeg skrev handlet om, var om vi burde innse at hverdagsblogging ikke er så ille, så lenge man klarer å variere mellom hverdagslig og saklig. You see my point?:)

  SvarSlett
 9. Psykolade, du kan alltids få en av meg, vero klager alltid over at hu får de i ansiktet når hu sitter på :P

  SvarSlett
 10. Hahahaha, helt herlig. Jeg elsker underarten rånere, de er helt fantastiske. :) Hva hadde vel det typiske tettstedet/småbyen vært uten dem?

  Og ja, Lenore og Hattifnatter er råååååe. Mer rå enn rånere. :)

  SvarSlett