torsdag 12. mars 2009

Selvtillitsboksen

Er det en ting som virkelig plager meg, så er det at det er så utrolig mange jenter som har dårlig selvtillit. Det går utrolig mange dødsbra jenter rundt og slenger dritt til seg selv. Jeg er så stygg og feit og dum. Jeg har feite legger, stygg nese, skeive pupper og misfarga tenner. Hvordan er det mulig å gå rundt å tenke så fæle ting om seg selv? ”If you can’t love yourself, you can’t love anyone” Er det et ganske gammelt og utslitt ordtak som sier. Men det stemmer så utrolig bra. Har du noen gang tenkt på hvor ufattelig mye slemmere vi tillater oss å være mot oss selv i forhold til andre. Alle de stygge tingene du tenker om deg selv, ville du noen gang vært så slem mot en venninne? Nei! Så hvorfor skal du være så slem mot deg selv!? Man skal da være minst like snill mot seg selv som man skal være mot andre.

Det er greit, selvtillitt er ikke noe som kommer over natta. Det tar tid, men mange jenter har ikke en gang tenkt tanken på hvor fantastiske de er. Som den selvsikre jenta jeg er, syns jeg det er skikkelig synd å se at ikke flere jenter har sett lyset. Folk som utståler selvtillit blir oppfattet som mer sexy, noe som igjen øker selvtilliten. Så hvis du først har kommet inn på riktig spor havner du i en evigvarende god sirkel. Mange sier at lav selvtillitt er noe som man vokser av seg etter hvert, men jeg har fått inntrykk av at den lave selvtilliten sitter igjen stadig lengre hos folk. Det flommer over av jenteblader som forteller deg hvordan du skal bedre selvtilliten din og få et bedre liv. Jeg mener mye av dette bare er tull, for selvtilliten kommer innenifra og det er noe du virkelig må gå inn for, og dessuten er du nødt til å innse et par ting først:

Du er fantastisk! Vær fornøyd med det. Du trenger ikke være best eller penest, du er fantastisk. Slutt å mål deg selv opp i mot andre! Det er ingen som kan sammenlignes med deg uansett!

Slutt å tenke negativt! Ja, så kanskje du har små pupper, men rumpa de er så bra at det ikke er noen som legger merke til at de er litt små uansett! Det er bare du som ser det.

Slutt å vær så innbilsk! Du føler deg kanskje skikkelig ekkel, fordi du ikke rakk å dusje i dag og håret ditt er fett, men det kan godt hende at du er den eneste som har lagt merke til det. Folk driver ikke å studerer deg nøye fra topp til tå.

Men av alle de ubrukelige ”hvordan få bedre selvtillitt på et blunk”-rådene, må jeg innrømme at det er et av dem som jeg syns er helt fantastisk.
Komplimentboksen ble det kaldt. Poenget er å sette en boks på bordet ditt hjemme og hver gang noen gir deg et kompliment eller sier noe hyggelig til deg, skal du skrive det på en lapp og putte den i boksen. På dager hvor du er trist og lei eller føler deg nedfor, tar du bare fram boksen og leser gjennom alle de hyggelige komplimentene du har fått. For uansett hvor rart det er, så er det ofte sånn at det er de slemme og vonde ordene vi husker best. Og da er det fint å ha en boks med alle de fine ordene som folk har sagt til deg, når du trenger dem som mest.

Jeg har vertfall funnet fram en boks som jeg gleder meg til å sette i gang med å fylle. Å da gjelder det bare å forsøke å huske og skrive ned vert minste lille kompliment så boksen blir bugnende full av fine ord!

21 kommentarer:

 1. Veldig bra innlegg, men dessverre trist at det er mye sant i det også.. Godt forslag med den boksen for de som ikke har så god selvtillit!

  Og for hva det er verdt, for å gi det ene poenget ditt perspektiv fra det andre kjønn, du har helt rett. Det finnes ALLTID noe med en jente som er attraktivt. Håret, pupper, rumpe, bein, hender, alt funker. Og for meg i alle fall er pene øyne noe jeg legger merke til med en gang. Og personligheten er viktig, dama kan være så pen hu bare vil, men har hu ikke personlighet er hu ikke interessant, for meg i alle fall (nå er jeg heller ikke noen utprega fan av one night stands heller, så må være litt selskap i hu :P )

  Så jenter, det fins alltid noe, uansett!

  SvarSlett
 2. SV. Det er bra du er fornøyd med deg selv da :) Det er veldig få som er det, i hvertfall rundt meg. Selv er jeg jo sånn også, så..

  SvarSlett
 3. Et utrolig bra innlegg, og d du sier er så utrolig sant. Spesielt angående hva du utstråler; dårlig eller god selvtillit. Veldig bra innlegg:)

  SvarSlett
 4. sv: Jeg synes ikke de er så fryktelig deilige jeg heller, men det er heller ikke meningen. :)

  SvarSlett
 5. Helt enig. Alt for mye dårlig selvtillit som er ute og går. Jeg er heldig som slapp unna.

  Vel, selvironi er bra. Men i hans tilfellet, hjelper det lite.

  SvarSlett
 6. Det er så trist med mennesker som har dårlig selvtillit og problemer med seg selv :/ Stakkars mennesker sier jeg bare.. Alle er gode som de er :)

  SvarSlett
 7. SV: hehe jeg er sikker, iallefall må jeg ha sluttet før jeg begynnte på barnehagen, det var nesten ingen som trodde på han der jeg bodde, og jeg visste alltid hvem som var julenissen. :P
  vet bare jeg halvt trodde på noe, men jeg er en som trenger bevis før jeg tror på noe jeg ikke har sett :P

  SvarSlett
 8. SV: Det er sant! Og de som klager over "de unge i dag"

  SvarSlett
 9. Som første gutt som kommenterer innlegget, føler jeg et visst ansvar for å ikke si noe feil, samtidig som at jeg må få frem noen poeng.

  Du tar opp et EKSTREMT viktig tema. Personlig tror jeg at mange gutter tenker mye av det samme, men på en annen måte som gjør at det ikke er like destruktivt for de fleste av oss. Vi har ikke på langt nær det samme presset utenfra i forhold til hvordan "idealet" er og hvordan man "skal" oppføre seg, spise og se ut. Jeg misunner dere det virkelig ikke.

  Jeg skal ikke sende noen voldsomme anbefalinger til hvordan det skal bli stopp på denne nedbyggende tankegangen -- til det er jeg ikke jentete nok. Men jeg tror det viktig å si at gutter generelt ikke ser de samme idealene hos jenter som "verden" setter for dere femine av oss. Gutter tar (faktisk) mye mer enn det uviktige utseende med i "totalvurderingen" når vi ser på en jente -- la meg poengtere humor, sjarm og ikke minst stil (og da tenker jeg ikke i klesveien) som viktige faktorer.

  Lykke til jenter, jeg er glad jeg har dere :)

  Takk for kommentar på bloggen min,
  mvh Pål // Manshow.no

  SvarSlett
 10. FANTASTISK BRA SKREVET! det er sjeldent jeg kommer over innlegg i en lengde av dette som har bergtatt meg såpass mye. Det gikk rett inn og jeg slukte vært ord, og det du skriver er svært viktig! Jeg er en av de med mindre bra selvtillitt, selv om jeg prøver å skjule det. Synd det ikke er like enkelt. Men jeg er så enig alt du skriver og tar det til meg at jeg bøør bli bedre, for min egen del. Jeg er jo en unik utgave av meg selv, ser helt vanlig ut, osv.. Likevel har jeg en tendens til å misunne kroppen til hu ved siden av på trening, eller det pene ansiktet til hun på hennes og mauritz osv. Det er så dumt.. jeg drar hele tiden frem ting jeg misliker, i stedet for å fremheve ting som er bra. DUMT! .. Jeg tror ikke dårlig selvtillitt er noe en vokser av seg egentlig. En må bygge den opp. Min selvtillitt økte en del etter at jeg begynte å trene, men det tror jeg er fordi treningen gjorde så mye med psyken min, ble kvikkere, freshere og sånn man føler seg innvendig ståler utvendig også... men uansett et vanskelig tema. Flott at du har bra med selvtillitt! det er ingen ting som er bedre! :)

  Takk for fantastisk lesning! :)

  SvarSlett
 11. hehe, jeg ble så inspirert at jeg skrev litt om deg og innlegget ditt på bloggen min jeg, hope u dont mind :)

  SvarSlett
 12. Men skjønner jeg noe? Nope...

  SvarSlett
 13. Kjempebra innlegg! Jeg kjenner meg veldig igjen, men heldigvis har jeg i de site årene skjønt at man selv kan styre selvtilliten/selvfølelsen ved hjelp av sin egen tankegang. Det med selvtillitsboksen var en kjempegod idè! Det må jeg prøve :) Det ligner kanskje litt på det jeg gjør noen ganger: Av og til så leser jeg det mine venner har skrevet om meg i vennelisten på Nettby. Til og med noe så lite gir et selvtillitboost ;)

  SvarSlett
 14. Veldig bra skrevet! Jeg bør kanskje ta ting til meg i teksten din. Selvom jeg kanskje ikke er så tynn som andre skal jeg ikke rakke så mye ned på meg selv.

  SvarSlett
 15. sv: sant, det er veldig mange (spessielt jenter) som er missfornøyd med kroppen sin, og det er veldig domt igrunn.

  SvarSlett
 16. Takk for mange fine og lange kommentarer, sånt liker vi! Mange som tydligvis kjenner igjen dette problemet, men det er vel ikke så rart, de fleste kjenner vel en god del fantastiske mennerkser, som av helt uforklarlige grunner ikke innser det selv.

  Kayso: Kjempe kult at du likte det så godt, at skrev om innlegget mitt på bloggen din! Selvtillitsboost til meg! :D

  SvarSlett
 17. SV: Takk. Du mener at det var fornuftig? Jeg sier meg enig. Det var jo den beste underholdningen jeg kunne fått der og da!

  SvarSlett
 18. Sv: Helt enig. Jeg sliter litt med negative tanker i blandt, men det blir raskt borte igjen. Man burde bli flinkere på å gi hverandre komplement om dagen :)

  SvarSlett
 19. Du ville ikkje bekymre deg så mykje om kva folk tenkte om deg viss du visste kor sjeldan dei gjorde det... :D

  SvarSlett
 20. for en fantastisk god idee med selvtillitsboksen! Jeg skal adoptere ideen rett og slett, takk :D

  SvarSlett