tirsdag 28. juli 2009

Forfatter - bohemene

Dette rotløse folkeslaget, med den enorme fantasien har alltid fasinert meg. De lever det som for meg virker som drømmelivet. Uten forpliktelser og de lever av det de elsker å gjøre, ofte omgitt av andre kunstneriske sjeler. De har alltid hatt en tendens til å søke seg sammen, til bestemte steder. Steder som blir som en maurtue myldrende av kreativitet. Som da bohemene holdt til distriktet rundt Moulin Rouge i Paris. De samles for det sosiale samværet, tilhørligheten med likesinnede og for å hente inspirasjon fra hverandre. Inspirasjonen man kan få fra andre er virkelig undervurdert, er du sammen med masse kreative folk så blir du automatisk mer kreativ selv.

Jeg tror jeg alltid har hatt en liten bohem inni meg. En som lengter etter friheten og kunstnerlivet, men det er noe som stopper meg. Nemlig det faktum at alt har sin pris, og bohemenes frihet må betales for. De har sjeldent godt med penger og kun de aller færreste av dem vil noen gang få lønn for alt strevet.

Allikevel virker det forlokkende å leve livet som en ung og lovende skribent i et miljø fylt av andre kunstneriske sjeler. Det finnes fortsatt mange slike kunstneriske vannhull rundt omkring i verden. Men dessverre er redd jeg er for fornuftig av meg. For selv om jeg glorifiserer forfatter/ bohem- tilværelsen, akkurat slik folk gjør med pirater, så ser jeg sannheten også. For med et par fornuftig øyne ser man at bohemene egentlig er en gjeng skitne, alkoholdunstene bomser, uten fast jobb eller inntekt. Folk som lever på skyggesiden av samfunnet.

Jeg får nok satse på den litt mer stuerene formen for skribenter. (For de er ganske kule de også.) De som sitter på kafé gjerne på et stambord, med penn og papir, mens de sitter og ser på menneskene som går forbi. Noterer og observerer. Tenker og formulerer. De er kule der de sitter, alene i dype tanker, mens de andre gjestene rundt dem diskuterer været og Hotell Cæsar. En dag er det min tur til å sette meg ned alene på et bord ved vinduet. Med en caffe latte, penn og en sliten notatbok, full av spennende tekster og forhåpentligvis de aller første notatene til neste års store boksuksess.


Det er jo lov å håpe :)

8 kommentarer:

 1. Hei,

  Har faktisk ikke vært innom bloggen din på evig lenge, så jeg visste ikke at du hadde samme opplegg. Så vet du det. Leser bare Regine sin blogg. Ingen andres.. Heh.

  SvarSlett
 2. sv: jeg kommentere aldri tilbake til de som reklamerer, går ikke inn på bloggen dems en gang!
  Skikkelig irriterende. Takk for kommentar!:)

  ha en fin kveld!:o)

  SvarSlett
 3. SV: nej, forde jeg liker personligheten hennes sånn jeg har fått intrykke av, musikken synst jeg er veldig toff, Diamonts are a girls best friend er jo en klassiker. Var modell, å ho likte ikke å spille dom blondine å starta sitt egent produksjonsselskap! :P

  SvarSlett
 4. La vie boheme:)

  http://www.youtube.com/results?feature=moby&search_query=la+vie+boheme&search_type=&aq=1&oq=la+vie

  SvarSlett
 5. Sv: Tusen takk :) Det er tatt på stranden nedenfor hytten min som ligger i Åndalsnes ;) Hehe.

  Utrolig artig innlegg! Jeg tror jeg har en liten bohem i meg jeg også, hehe :) Og det du beskriver om å sitte på en kafé med notatblokk og bare studere mennesker virker som en slags idyll for meg. Ahh. Noen av mine drømmer tar også veien dit.

  Jeg har en morsom historie faktisk når det gjelder det :P Jeg og en venninne satt på t-banen på vei hjem om kvelden. Vi satt da av en eller annen grunn å snakket om sex og andre intime greier. Plutselig oppdaget vi at mannen som satt ovenfor oss satt og noterte ned det vi sa. Derfor sluttet vi jo plutselig å si noe, og da så han opp på oss og smilte og lurte på om det var greit at han kanskje brukte dette i en bok? Han spurte oss litt ut om hvordan ungdomslivet var i Oslo også takket han og gikk av t-banan. Det var en merkelig, men morsom opplevelse, hehe!

  Hahah, dette ble en laaaang kommentar :P

  SvarSlett
 6. Sv: Tusen takk for den andre kommentaren også, så den ikke før nå, jeg er litt fjern :P Ja, du har vel rett. Men det tar bare syykt lang tid å finne de rette menneskene i så fall :/ Men takk for gode ord :)

  SvarSlett
 7. Sv: da får du trøste deg med at de sikkert ikke er så alvorlige;o)

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 8. Lurer på om de skriver bøkene sine der på kafeen med latten. Synes det virker forstyrrende.

  SvarSlett