tirsdag 23. desember 2008

Hva er poenget med Blogg?

Jeg har seriøst begynt å tenke på å lage meg en blogg. Selv om jeg ikke helt skjønner poenget med det. Hvem skulle lest den i så fall? Det ville vell heller vert fordi jeg har oppdaget at jeg faktisk liker godt å skrive på dataen, det er faktisk mye lettere å bare sette seg ned å skrive det man tenker med en gang når man har data. Mest fordi det går så ufattelig mye fortere, så jeg rekker å skrive ned tankene som detter ned i hodet mitt før de forsvinner.

Men jeg skal jo ikke lyve, etter å ha skrevet mine to første artikler i studentavisa er jeg helt rusa på tanken på at andre sitter og leser det jeg skriver og forhåpentligvis liker det. Det hadde jo vert utrolig kult å ha faste lesere som gledet seg til å lese det neste jeg kom til å skrive om. Eller bare kunne nå ut til en stor gruppe av folk du ikke kjenner som allikevel leser det du skriver. Ikke for å være hyggelig mot deg, men fordi de liker det. Det er gøy å få anerkjennelse for det du liker å drive med. Enten det er i form av positive tilbakemeldinger eller i form av antall som faktisk har giddet å sette seg ned å lese det. Søstra mi har drevet og mast på meg om at jeg burde gjøre det. Hun tilhører generasjonen hakket mer teknologifrelst enn meg selv og er overbevist om at blogging er noe alle som liker å skrive burde gjøre. Jeg er usikker på om det er på grunn av oppmerksomhet, hun syns jeg burde gjøre det eller om det er for å fremme mine synspunkter.

Jeg er ikke helt overbevist om dette blogg greiene. Jeg har på en måte sett på det som noe som kom til å bli et forbigående blaff, jeg vet jeg høres ut som en konservativ gamling når jeg sier det sånn, men ”Slike nymotens blogger er bare en hype som alle etter hvert kommer til å skjønne at egentlig ikke er noe kult etter hvert.” Tenkte jeg. For når VG og Dagbladet flyter over av artikler om hvordan man enklest mulig kan lage en blogg. Og alle halvgamle førtiåringer som desperat prøver å henge med på utviklingen, kaster seg på bølgen, lenge før det egentlig har slått rot blant de unge, blinker det en varsellampe hos meg. Ja, jeg vet at en del av disse bloggene er blitt veldig populære og leses av mange hver dag, og at noen till og med har tjent seg rike på dem. Ikke det at jeg skjønner hvordan man kan tjene penger på dem, men allikevel.

Men nå sitter jeg da altså her med min egen blogg, så vi får se hvordan det går….

1 kommentar:

  1. Lett at blogging ikke er noe forbigående blaff. Du må bare fortsette å blogge, så skal du se at du får lesere så det holder :)

    SvarSlett