tirsdag 12. januar 2010

Utveksling

Ja, så sitter man her da. På senga som alltid, med en kopp te.
Forskjellen er bare det at senga ikke er din og at den står i Nederland.
Og at teen smaker dritt fordi man totalt misforstod det som sto på pakka.
Og at det plutselig er blitt drit vanskelig å skrive fordi man er blitt totalt språkforvirra. I hodet flyr et virvar av norske, engelske, nederlandske og svenske ord.

Det kjennes rart å være i et annet land og ikke være på ferie; gå i matbutikken å gjøre masse bomkjøp. Stå opp om morningen, ta bussen til skolen mens man totalt nytteløs prøver å late som man er en helt vanlig nederlender. Titte ut av klasseromsvinduet på en by som ser flat og fremmed ut. Drikke seg dritings på øl som er unaturlig billig.

Kjenne hvor såre musklene er etter å ha bert et halvt års bagasje opp til åttende etasje. Bruke 4 timer på å lage middag fordi hele klassen skal spise hjemmelaget middag sammen. Le råhøyt av det nederlandske ordet for 30 på grunn av en intern spøk. Savne å snakke med mammaen sin. Klø seg i hodet mens man prøver å regne priser om til norske kroner.

Diskutere global oppvarming med en latvier. Hjelpe en drita finne med å komme seg hjem. Stå røyksugen og skuffet utenfor matbutikken fordi den stenger mye tidligere enn det man er vant til hjemme. Bli servert fyllemat på sitt aller første nederlandske nachspiel. Innse at det er på tide å ta kvelden når barnetv plutselig kommer på tv skjermen. Ta bilde av hver eneste lille kanal man passerer. Bli lurt til å kjøpe et overpriset kontantkort.

Nyte rapportene om at det er -27 grader hjemme i Norge, mens man ler høyt av ”snø-kaoset” i Nederland som er forårsaket av to ynkelige centimeter med snø. Gå amok i en klesbutikk for deretter å innse at det faktisk ikke var så billig. Skåle med folk fra syv ulike nasjoner som ikke har annet til felles enn et ønske om å lære nederlandsk. Gå av på feil busstopp og gå seg vill. Stue sammen 10 stk. i en seng foran en dataskjerm fordi man vil arrangere filmkveld. Planlegge tur til Amsterdam. Gleden av å finne fram til bussholdeplassen på egenhånd.

Sånn er det å være på utveksling….
.....så langt…..

8 kommentarer:

 1. Oi, her var det tydeligvis mange forskjellige inntrykk! Hvor lenge har du vært i Nederland? (Ikke så lenge, skjønner jeg;)) Og hvorfor er du der egentlig?:)

  SvarSlett
 2. Apropos været er det snudd helt på hodet her hjemme, oppe på leiren min er det rundt +4 grader om dagen mens hjemme er det -20... Skal ikke være sånn :p

  SvarSlett
 3. Har bare vert her litt over en uke. Er her på utveksling fra skolen. Skal bo her i tilsammen seks månder. Først 1. mnd språkkurs og så blir det studerings resten av tiden :)

  SvarSlett
 4. Utveksling er alltid gøy =) jeg dro til England som 17 åring og angrer ikke et sekund, håper jeg får muligheten til å reise ut igjen sometime. Haha, kjenner veldig godt igjen det du sier med språkforvirring... Jeg hadde stortsett bare norsk og engelsk og forholde meg til, men alikvel, det ble fort litt surr i både hue', skrift og prat =P

  SV: Ubrukelig lokalnytt er alltid like spennende vettu. Haha, men, men noe må man jo skrive om når det ikke skjer noe anna spennende. "Død elg, oh yeah! Det MÅ vi bare lage en sak av" =P

  SvarSlett
 5. oi, utrolig spennende da! hehe, høres ut som du er godt i gang allerede!
  Lurer på om jeg noen gang kommer til å tørre å reise å studere i ett annet land..

  SvarSlett
 6. Det hørtes jo gøy ut å være utvekslingsstudent!

  SvarSlett
 7. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 8. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett